KONTAKTY

CANNA s.r.o.
Miletičova 3/a
82108 Bratislava
tel: 0905577666
fax: 0255565885
canna@canna.sk

NAJPREDÁVANEJŠÍ

naša cena 2,70 EUR
skladom

Poradňa
Bio konopný olej

Zárukou kvality našej kozmetiky sú starostlivo vyberané suroviny. Inak tomu nieje ani pri základnej surovine našej kozmetiky, ktorou je konopný olej. Preto používame pri výrobe výlučne konopný olej v bio kvalite. Certifikát je k nahliadnutiu tu.

 
 

Kozmetika BIGBIO používa vo svojích výrobkoch výhradne prírodné certifikované suroviny rastlinného pôvodu, čo je zárukou najvyššej kvality.

        

Kozmetika BIGBIO neobsahuje:

- parabény

- ropné produkty

- gmo rastlinné produkty

- živočíšne produkty

- chemické látky

- sulfáty (SLS a SLES)

- THC

- farbivá

Napísali o nás

Tu si môžete prečítať čo o nás napísali:

https://bytzenoujeuzasne.blogspot.sk/2018/03/slovenske-konopne-serum-mocny-vseliek.html

Prečo používame v naších krémoch kyselinu hyaluronovú

Prečo používame v naších krémoch kyselinu hyaluronovú nielen na vrásky, ale aj na akné, atopický exém, jazvy a iné kožné defekty Vám vysvetlí Estetický a plastický chirurg MUDr. Entner v City Looku. (video je prevzaté z youtube)

video nájdete tu.

O Konope siatom (Cannabis sativa)

Konope

Prvá zmienka o pestovaní konope ako poľnohospodárskej plodine sa datuje do roku 2800 p.n.l., kedy na území Číny bola využívaná na výrobu šatstva, rybárskych sietí a lán (je pevná a značne odolná proti hnilobe). Okolo roku 500 n.l. sa rastlina rozšírila do Európy. V tom čase sa spracovávali vlákna, ktoré sú dlhšie ako ľanové, čím sa stali aj laná pevnejšie. V liečiteľstve sa rastlina využívala na liečenie reumatizmu, chrípky, astmy, migrény, nespavosti, neuralgie a pri odvykaní od alkoholu a iných drog.

Dnes sa konope ako poľnohospodárska plodina dá využiť celá, teda až na koreň, bezozbytku. V súčasnosti využívame na spracovanie pazderie, vlákno, semienka a listy. Hospodárske využitie pazderia je predovšetkým v energetickom priemysle a papiernictve pre vysoký obsah celulózy. Vlákno sa využíva v textilnom priemysle, na výrobu zatepľovacích materiálov a na výrobu lán. Pri textilnom priemysle netreba zabudnúť taktiež na terapeutickú výhodu konopného vlákna, a to na jeho antiseptické účinky, ktoré už staré mamy využívali tak, že chlieb prikrývali konopnou látkou, aby neplesnivel. Listy sa využívajú ako čajovina, ale ak je to odroda indického konope (Cannabis indica), sú listy a taktiež aj samičie kvety zneužívané ako droga (psychoaktívna látka). Z potravinárskeho, lekárskeho a lekárenského pohľadu je najvýznamnejšou časťou konopné semienko.

Využitie v potravinárstve a medicíne Semená a olej môžu byť použité ako dobrá náhrada za mäso pre vegetariánov. Na rozdiel od sóje obsahuje konopné semienko methionín (je zdrojom síry v ľudskom organizme, preto zabraňuje problémom s pokožkou a jej derivátmi, napomáha rastu vlasov a znižuje hladinu cholesterolu) a neobsahuje inhibítor tripsýnu (ten brzdí účinok enzýmu, ktorý v našom tele štiepi a napomáha vstrebávaniu bielkovín). Semeno prospieva aj sexuálnej aktivite.

Lisovaním semienka vzniká vysoko výživný a zdraviu prospešný olej. Je vhodný ako na vonkajšie tak aj na vnútorné použitie. Obsahuje množstvo minerálov - horčík, fosfor, draslík, síru, mangán, zinok a železo, ale aj vitamínov - A, B1, B2, B3, B6, C, provitamín D a vitamín E. Jeho najväčším atribútom je jeho najvhodnejší pomer nenasýtených 6 a 3-omega kyselín. Tieto nenasýtené mastné kyseliny sú nezastupiteľné v našom organizme a čo je dôležité, človek ich musí prijímať z vonkajšieho prostredia, keďže si ich telo nedokáže vyrobiť samo. Tieto látky prospievajú srdcu, krvnému tlaku, kĺbom a svalom, obsahu tuku v krvi, pokožke, mozgu, hladine cholesterolu, krvnému obehu, zlepšujú schopnosť potencie, posilňujú imunitný systém, zabraňujú kôrnateniu ciev atď.

 

Všetky uvedené informácie majú iba informatívny charakter a všetky informácie sú čerpané z voľne dostupných zdrojov ako Wikipédia a internet a nesmú byť považované za Výživové a zdravotné tvrdenia podľa nariadenia Európskeho parlamentu a Rady (ES) . 1924/2006 zo dňa 20.9.2006 o výživových a zdravotných tvrdeniach pri označovaní potravín.


NzY2Mm